2024-2025 eğitim yılı: Yaz tatili ve okul kapanış tarihleri

2024-2025 eğitim yılı: Yaz tatili ve okul kapanış tarihleri

Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler ve aileler, tatil planlarını yapmak için heyecanla takvimleri bekliyor. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan 2023-2024 eğitim öğretim yılı takvimi ile birlikte, okulların kapanış tarihleri ve yaz tatili süresi netlik kazandı.

MEB tarafından belirlenen takvime göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında okulların kapanış tarihi 14 Haziran Cuma günü olacak. Öğrenciler, bu tarihten itibaren yaz tatiline girecekler. Yaz tatili ise toplamda 86 gün sürecek, öğrenciler haziran ayının yarısından Eylül ayının ilk haftasına kadar tatilin tadını çıkaracaklar.

Ara tatiller ve sınavlar

Öğretim yılı içerisinde düzenlenen ara tatiller ve sınavlar da öğrencilerin takvimlerini belirleyen önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bu yılın ara tatilleri 13-17 Kasım, 22 Ocak- 2 Şubat ve 8-12 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. Öğrenciler, bu tatil dönemlerinde dinlenip enerji topladılar.

Üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen Yükseköğretim Kurumları Sınavları (YKS) ise 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ise 2 Haziran'da gerçekleştirilecek. Bu sınavlar, öğrencilerin akademik başarılarını ölçmek ve geleceklerine yön vermeleri için kritik bir rol oynuyor.

Önümüzdeki dönem: Okullar ne zaman açılacak?

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte öğrenciler, yeni eğitim öğretim dönemine hazırlanacaklar. 2024-2025 eğitim öğretim yılında okullar, 9 Eylül Pazartesi günü açılacak. Öğrenciler, yeni döneme başlarken enerjik ve motivasyonlu olacaklarını şimdiden planlamaya başlayabilirler.

2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte öğrenciler, yaz tatilinin keyfini çıkaracaklar. Tatil süresince dinlenip yeniden enerji toplayacak olan öğrenciler, gelecek döneme daha hazır ve motive bir şekilde başlayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.