2024-2025 eğitim yılında 1. Sınıflar için uyum haftası başlıyor!

2024-2025 eğitim yılında 1. Sınıflar için uyum haftası başlıyor!

2024-2025 eğitim öğretim yılı yaklaşırken, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 1. sınıf öğrencileri için özel bir uyum haftası uygulaması başlatıldı.

İlkokula yeni başlayacak olan çocuklar, okula alışma sürecinde daha rahat bir geçiş yapabilmeleri için bu uygulama kapsamına alınacak.

Uyum haftası nedir?

Uyum haftası, 1. sınıf öğrencilerinin okul ortamına ve günlük eğitim düzenine daha kolay adapte olabilmesi amacıyla uygulanan bir programdır. Bu yıl, normal eğitim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü başlayacakken, 1. sınıf öğrencileri için okul açılışı bir hafta öne çekildi. Öğrenciler, 2 Eylül Pazartesi'den itibaren okula gitmeye başlayacaklar.

Öğrenciler ne yapacak?

Uyum haftasında, 1. sınıf öğrencileri eğitimle ilgili herhangi bir zorunlu ders almayacaklar. Bu süreç, öğrencilerin okul ortamını tanıması, sınıf arkadaşlarıyla kaynaşması ve öğretmenleriyle tanışması için tasarlandı. Böylece çocuklar, okul başlamadan önce çevresine ve rutine alışarak, daha hazırlıklı bir şekilde eğitim hayatına adım atacaklar.

Bugünden itibaren, uyum haftasının başlamasına tam 15 gün kaldı. Bu süre zarfında, ailelerin çocuklarını bu yeni döneme hazırlamaları önem taşıyor. Ayrıca, 1. dönem 9 Eylül'de başlayacak ve ilk dönem ara tatilleri 11-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak'ta başlayacak.

Bu yılki uygulama, küçük yaş grubundaki öğrencilerin okula uyum süreçlerini desteklemeyi hedefliyor ve eğitim yılına daha sağlam bir başlangıç yapmalarını sağlamayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.