2024 ALES/2 başvuru ücreti belli oldu! İşte detaylar

2024 ALES/2 başvuru ücreti belli oldu! İşte detaylar

ALES sınavlarına katılmak isteyen adaylar için önemli bir duyuru var. 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) başvuruları bugün itibarıyla başladı. Peki, bu yılki ALES/2 başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar...

Başvuru Tarihleri ve Ücreti

2024 ALES/2 sınavı için başvurular 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak. Sınav, 28 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Adaylar, başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezleri, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden yapabilecekler.

Bu yılki ALES/2 sınav başvuru ücreti 490 TL olarak açıklandı. Adaylar, sınav ücretini belirlenen bankalardan birine veya ÖSYM'nin e-İŞLEMLER bölümünden kredi kartı/banka kartı ile ödeyebilecekler.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvuru işlemleri şu adımlarla yapılabilir:

  • Başvuru Merkezleri: Adaylar, ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerine giderek başvurularını tamamlayabilirler.
  • İnternet Üzerinden: ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden başvuru yapılabilir.
  • Sınav Ücreti Ödeme: Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra, sınav ücreti belirlenen bankalardan birine veya ÖSYM'nin e-İŞLEMLER bölümünden kredi kartı/banka kartı ile ödenebilir.

Başvuru Kılavuzunu İnceleyin

ALES/2 sınavı için başvuru yapmadan önce, adayların başvuru kılavuzunu dikkatlice incelemeleri önemlidir. Kılavuzda, sınavla ilgili tüm detaylar, başvuru koşulları ve ücret ödeme yöntemleri hakkında bilgiler yer almaktadır.

Önemli Tarihler

  • Başvuru Tarihleri: 3-12 Haziran 2024
  • Sınav Tarihi: 28 Temmuz 2024
  • Başvuru Ücreti: 490 TL

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.