2024 Kurban Bayramı'nda hangi müzeler açık?

2024 Kurban Bayramı'nda hangi müzeler açık?

Kurban Bayramı tatili boyunca müze ziyareti planlayanlar için 2024 yılında müzelerin çalışma saatleri ve kapalı olduğu günler oldukça önemli. 9 günlük uzun tatilde, hangi müzelerin hangi günler kapalı olacağını ve genel ziyaret saatlerini öğrenmek için okumaya devam edin.

Bayramda müzeler açık mı?

2024 Kurban Bayramı'nda müzeler genellikle açık olacak.Ancak bazı müzelerin haftanın belirli günlerinde, özellikle Pazartesi günleri kapalı olduğunu unutmamak gerekiyor. Hangi şehirde hangi müzenin kapalı olduğunu öğrenmek isteyenler için detaylı bilgi aşağıda.

İstanbul'da Müzelerin Çalışma Saatleri ve Kapalı Günleri

  • Topkapı Sarayı Müzesi, Galata Mevlevihanesi Müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Yıldız Sarayı Müzesi: 18 Haziran 2024 Salı günü kapalı.
  • Hisarlar Müzesi ve bağlı birimleri, Kariye Müzesi, Fethiye Müzesi: 19 Haziran 2024 Çarşamba günü ziyarete kapalı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı tüm müzeler, 17 Haziran 2024 Pazartesi günü ziyarete kapalı olacak. Bu bilgi doğrultusunda, planlarınızı yaparken Pazartesi günleri kapalı olacağını unutmamak önemli.

Ziyaret Saatleri

Kurban Bayramı süresince müzeler, 10.00 - 16.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Tatil süresince müze gezilerini planlayanlar için bu saat aralıkları oldukça uygun.

Hangi Müzeler Hangi Gün Kapalı?

İstanbul'da Kapalı Olan Müzeler

Müze AdıKapalı Olduğu Gün
Topkapı Sarayı Müzesi18 Haziran 2024 Salı
Galata Mevlevihanesi Müzesi18 Haziran 2024 Salı
İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi18 Haziran 2024 Salı
Yıldız Sarayı Müzesi18 Haziran 2024 Salı
Hisarlar Müzesi ve bağlı birimleri19 Haziran 2024 Çarşamba
Kariye Müzesi19 Haziran 2024 Çarşamba
Fethiye Müzesi19 Haziran 2024 Çarşamba

Kurban Bayramı tatilinde müze gezmeyi planlayanlar için 2024 yılında genel olarak müzelerin açık olduğunu, ancak belirli günlerde kapalı olduklarını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Tatilin keyfini çıkarırken müze ziyaretlerinizi bu bilgilere göre planlayabilirsiniz.

Unutmayın, müze gezileriniz için en uygun saatler 10.00 - 16.00 arası. Planlarınızı yaparken bu saat dilimini ve kapalı günleri dikkate alarak tatilinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.