2024 LGS nakil süreci: 1. Ek tercih sonuçları açıklanıyor ve ikinci nakil tarihleri belli oldu…

2024 LGS nakil süreci: 1. Ek tercih sonuçları açıklanıyor ve ikinci nakil tarihleri belli oldu…

2024 LGS sonuçları için ilk nakil ek tercihlerinin sonuçları nihayet açıklanıyor. 22 Temmuz'da başlayan ve 26 Temmuz'da sona eren ilk nakil başvuru süreci sonrası, gözler 29 Temmuz'da açıklanacak sonuç ekranına çevrildi.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), bu sürecin nasıl işleyeceği ve sonuçların nasıl açıklanacağına dair detayları paylaştı. LGS yerleştirme işlemleri bu yıl iki dönem halinde gerçekleştiriliyor. İlk dönem için yerel yerleştirme ya da merkezi sınav kapsamındaki açık kontenjanlara öğrenci yerleştirilmesi yapılacak. Öğrenciler, merkezi sınav puanlarıyla toplamda 3 tercih hakkına sahip olacak. 29 Temmuz’da açıklanacak olan 1. nakil sonuçlarının ardından, öğrencilere ikinci nakil dönemi için başvuru yapma imkânı tanınacak.

İkinci nakil başvuruları ne zaman başlayacak?

İkinci nakil başvuruları 29 Temmuz Pazartesi günü başlayacak ve 2 Ağustos tarihinde sona erecek. Bu başvuruların sonuçları ise 5 Ağustos'ta ilan edilecek. Bu dönem, boş kalan kontenjanlar ve yerleşemeyen öğrenciler için fırsat sunacak. Ayrıca, 6 ve 14 Ağustos tarihlerinde boşta kalan kontenjanlar için yapılacak başvurular da değerlendirmeye alınacak.

Yatılılık başvuruları ise 19-23 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Bu tarihler arasında okullar ve kurumlar tarafından alınan başvurular, 26 Ağustos'ta sonuçlanacak. Böylece, yerleşemeyen öğrenciler için yeni yerleştirme fırsatları sunulacak ve yatılılık yerleşimleri sonuçlanmış olacak.

Bu süreç, öğrencilerin liseye yerleşme şanslarını artıracak önemli bir dönemdir. Başvuru ve yerleştirme takvimi ile ilgili detayları yakından takip etmek, öğrenciler ve aileler için büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.