2024 YKS baraj puanı kalktı mı? İşte güncel durum

2024 YKS baraj puanı kalktı mı? İşte güncel durum

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 için merakla beklenen gelişme sonunda geldi. ÖSYM'nin duyurduğu takvime göre, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan sınav, adayların üniversiteye giriş yolculuğunda kritik bir adımı temsil ediyor. Ancak geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da baraj puanı endişesi giderildi!

YKS Barajı Kalktı: YÖK'ten Yeni Düzenleme

Geçmiş yıllarda SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde uygulanan sınav puanı barajı, 2022 ve 2023 yıllarında kaldırılmıştı. Bu yıl için Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklama ise öğrenciler için sevindirici oldu. TYT puan türünde 150 puan alma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulanmayacak.

Bu yeni düzenleme, öğrencilere sınav sürecinde daha fazla esneklik ve rahatlık sağlıyor. Artık sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak. Bu sayede, öğrenciler sınav performanslarına ek olarak lise başarılarına da güvenerek tercihlerini yapabilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.