ALES/2 başvuruları sona eriyor! Son gün kaçırmayın!

ALES/2 başvuruları sona eriyor! Son gün kaçırmayın!

ÖSYM tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) için ikinci dönem başvuruları tamamlanıyor.

Adaylar, 12 Haziran 2024 tarihine kadar ÖSYM AİS üzerinden elektronik ortamda başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuruların sona ereceği saat 23.59 olarak belirlendi. ALES/2 sınavı ne zaman yapılacak, tüm detaylar haberimizde!

ALES başvuru ücreti ne kadar?

ALES/2 başvurularında adaylardan talep edilen başvuru ücreti 490 TL olarak belirlendi. Başvuru ücreti, banka şubeleri, ATM ve internet bankacılığı aracılığıyla ödenebilmektedir. Adaylar, başvurularını tamamlamadan önce bu ücreti ödeme işlemini gerçekleştirmelidirler.

ALES/2 başvuruları ÖSYM AİS üzerinden elektronik ortamda yapılmaktadır. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Başvurularını tamamlayan adaylar, belirlenen tarihlerde sınav yerleri ve saatleri hakkında bilgilendirileceklerdir.

ÖSYM'nin düzenlediği ALES/2 başvuruları için son tarih yaklaşıyor. Adaylar, başvuru sürecinde belirtilen tüm adımları eksiksiz yerine getirmeli ve ödemelerini zamanında yapmalıdırlar. Başvuru süresi sonrasında yapılan işlemler kabul edilmeyebilir, bu nedenle adayların süreci dikkatlice takip etmeleri önem arz etmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.