İBB’den eğitim desteği: Sen oku diye başvuruları başladı!

İBB’den eğitim desteği: Sen oku diye başvuruları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2024-2025 eğitim yılında da "Sen Oku Diye" kampanyasıyla 100 bin öğrenciye eğitim desteği sağlamaya devam ediyor.

Şehit çocukları, yetimler, öksüzler ve engelli bireylerin faydalanabileceği bu önemli destek, başvurulara başladı. Eğitim desteğinin detayları ve başvuru süreci hakkında merak edilenler haberimizde.

Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

"Sen Oku Diye" eğitim desteği için başvurular 10 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında alınacak. Başvurular, İstanbul Senin uygulaması üzerinden gerçekleştiriliyor. Mevcut kullanıcılar, karekod veya T.C. kimlik numarası ile giriş yapabilirken, yeni kullanıcıların uygulamayı App Store, Google Play veya AppGallery’den indirip hesap oluşturmaları gerekiyor. Hesap oluşturulduktan sonra başvuru işlemleri başlayabilir.

Eğitim desteği ne kadar ve kimler faydalanabilir?

İBB'nin sağladığı eğitim desteği 3 bin TL olarak belirlenmiştir. Bu yardım, şehit çocukları, yetim ve öksüz bireylerle birlikte engelli öğrenciler için geçerlidir. Engelli öğrencilerin ilköğretim, lise veya MEB onaylı özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim görüyor olmaları gerekmektedir. Eğitim desteğinden faydalanabilmek için öğrencilerin devlet veya vakıf/özel okullarda %100 burslu olarak eğitim görüyor olmaları şartı aranıyor.

Başvuru için gereken şartlar

Başvuruda bulunacak öğrencilerin aşağıdaki şartları yerine getirmeleri gerekiyor:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları
  • İstanbul’da ikamet etmeleri
  • Şehit çocukları, yetim ve öksüzlerin ilköğretim veya lise öğrencisi olmaları
  • Engelli çocukların ilköğretim, lise veya MEB onaylı özel eğitim okullarında eğitim görüyor olmaları
  • Eğitim süresinin normal öğrenim süreci içinde devam etmesi

Bu eğitim desteği, özel gereksinimlere sahip öğrencilerin eğitim süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu adımı, eğitimde fırsat eşitliğini artırma yönündeki önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Başvuruların hızlı bir şekilde tamamlanması, destekten faydalanma açısından büyük önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.