İkinci il içi yer değiştirme işlemleri başlıyor!

İkinci il içi yer değiştirme işlemleri başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu öğretmen olarak görev yapanlar için önemli bir duyuru! İl içi yer değiştirme işlemlerinin yanı sıra, ilk defa yönetici olarak atanmak isteyen öğretmenler için de başvuru süreci başlıyor. Müdür ve müdür yardımcılığı pozisyonları için tercih yapacak öğretmenleri ilgilendiren detaylar haberimizde.

Eğitim kurumlarında yönetici olarak görev almak isteyen öğretmenler, gerekli sınavları geçtikten sonra ek bir çizelge doldurup il kurulu önünde mülakata girmişti. Bu sürecin ardından öğretmenlerin yönetici olabilmek için aldıkları son puanlar hesaplanarak MEBBİS sistemine işlendi. Şimdi ise başvuru ve atama süreci aşağıdaki takvime göre ilerleyecek.

Başvuru takvimi ve detaylar

  • Boş Kontenjanların Girilmesi: 06 Haziran
  • Yönetici Görevlendirme Tercihlerinin Alınması: 07-11 Haziran
  • Başvuruların Onaylanması: 07-12 Haziran
  • Başvuru Sonuçlarının İlanı: 14 Haziran
  • Duyuru, Başvuru ve Sonuçların İlanı (İhtiyacı Karşılanamayan Kurumlar): 24-26 Haziran
  • Göreve Başlatılma: 12 Temmuz

Yönetici olmak isteyen öğretmenler için önemli adımlar

İlk Defa Yönetici Olarak Atanma Süreci:

İlk kez müdür veya müdür yardımcısı olarak atanmak isteyen öğretmenler, belirlenen tarihler arasında tercihlerini yaparak başvurularını onaylatacaklar. Başvuru sonuçları ilan edildikten sonra ise görevlendirilen öğretmenler 12 Temmuz tarihinde görevlerine başlayacaklar.

Boş kontenjanlar 6 Haziran tarihinde sisteme girilecek ve 7-11 Haziran tarihleri arasında tercihlerin alınmasıyla süreç devam edecek. İlk defa yönetici olarak atanacak öğretmenler, tercihlerini yaptıktan sonra başvurularını 7-12 Haziran tarihleri arasında onaylatabilecekler.

Başvuru sonuçlarının ilanı ve göreve başlama

14 Haziran tarihinde başvuru sonuçları ilan edilecek. İhtiyacı karşılanamayan eğitim kurumları için ise 24-26 Haziran tarihleri arasında yeniden duyuru yapılacak ve başvurular alınacak. Sonuçların ilanı ile birlikte, ilk defa yönetici olarak görevlendirilen öğretmenler 12 Temmuz tarihinde görevlerine başlayacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu süreçte öğretmenlere sunduğu imkanlar, yönetici olma yolunda önemli bir adım atmak isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor. Başvurularınızı belirlenen tarihlerde yaparak bu fırsattan yararlanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.