İl dışı tayinlerde görev süresi şartı kalktı!

İl dışı tayinlerde görev süresi şartı kalktı!

2024 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin önemli bir duyuru yayımlandı. İl dışı tayinlerde bazı illere yapılacak atamalarda üç yıl görev süresi şartı aranmayacak. İşte detaylar.

Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme işlemleri için başvurular 3 - 7 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Atamalar ise 11 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek. Başvuru sürecinde öğretmenlerden aynı okulda üç yıl görev yapmış olma şartı aranıyor.

Görev süresi şartı kalktı

Ancak, bazı iller için bu şart kaldırıldı. Aşağıda belirtilen 12 ilde, öğretmenlerden üç yıl aynı ilde görev yapmış olma süresi aranmadan tayin hakkı tanınacak:

İl

Görev Süresi Şartı

Ağrı

Aranmıyor

Ardahan

Aranmıyor

Bitlis

Aranmıyor

Hakkâri

Aranmıyor

Iğdır

Aranmıyor

İstanbul

Aranmıyor

Kars

Aranmıyor

Muş

Aranmıyor

Siirt

Aranmıyor

Şırnak

Aranmıyor

Şanlıurfa

Aranmıyor

Van

Aranmıyor

Öğretmen ihtiyacı ve tayin kolaylığı

Belirtilen illerdeki öğretmen ihtiyacının karşılanabilmesi için üç yıl görev süresi şartı esnetildi. Bu durum, söz konusu illerde öğretmen açığını kapatmayı hedefliyor ve öğretmenlere daha fazla tayin esnekliği sağlıyor.

Başvurular, Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruların ardından atamalar, öğretmenlerin tercihleri ve mevcut ihtiyaçlar doğrultusunda yapılacak. Bu süreçte öğretmenlerin taleplerinin karşılanması ve eğitimde aksaklık yaşanmaması için titizlikle çalışılacak.

İl dışı tayinlerde görev süresi şartının bazı iller için kaldırılması, öğretmenlerin yer değiştirme süreçlerini kolaylaştıracak ve eğitimde dengeli bir dağılım sağlayacak. Başvuruda bulunacak öğretmenlerin bu detayı göz önünde bulundurarak tercihlerini yapmaları önemli.

Başvuru yapacak tüm öğretmenlere başarılar dileriz. Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.