İŞKUR'dan şok karar: Binlerce temizlik işçisi işten çıkarılıyor

İŞKUR'dan şok karar: Binlerce temizlik işçisi işten çıkarılıyor

Kamu kurumları ve okullarda görev yapan İŞKUR çalışanları için haziran ayı zor geçecek. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışan on binlerce temizlik işçisinin iş sözleşmeleri sona erecek. Peki, bu kararın ardındaki neden ne?

İşten çıkarmaların sebebi nedir?

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte, kamu kurumlarında temizlik ve bakım hizmetlerini yürüten TYP personelinin işlerine son verilecek. 14 Haziran itibarıyla okulların kapanması, bu personelin iş sözleşmelerinin de sona ermesi anlamına geliyor.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici olarak görevlendirilen bu personel, okullar ve diğer kamu kurumlarında temizlik, bakım ve onarım işlerini üstleniyor. TYP personeli, ihtiyaç duyulan dönemlerde belirli süreler için işe alınıyor ve görevlerini tamamladıktan sonra işten ayrılıyor.

İşten çıkarılacak personel kimler?

Sözleşme bitiminde işten çıkarılacak olan personel, okulların kapanmasıyla birlikte görevlerine son verilecek olan temizlik ve bakım işçileri. Bu personel, işe başladıkları gün imzaladıkları sözleşmeye göre, 10 ve 14 Haziran tarihleri arasında işlerinden ayrılacaklar.

Sürekli çalışanlar muaf tutulacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli çalışan işçilerin bu uygulamadan muaf tutulacağını açıkladı. Sürekli çalışan işçiler, TYP kapsamında olmadıkları için görevlerine devam edecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.