KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ekim ayında açıklanacak: İşte detaylar…

KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ekim ayında açıklanacak: İşte detaylar…

2024 yılında gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim sınavının sonuçları için geri sayım başladı.

Sınava katılan 1.864.867 aday, sınav sonuçlarını 4 Ekim 2024 tarihinde öğrenebilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınavın ardından temel soru kitapçığı ve cevap anahtarını adayların erişimine açtı. Bu kapsamda, adaylar soruların bir kısmına ÖSYM’nin web sitesi üzerinden ulaşabiliyorlar.

Sınavla ilgili detaylar

Lise mezunlarına yönelik KPSS Ortaöğretim sınavı, Türkiye genelinde 227 sınav merkezinde, 5.683 binada ve 99.765 salonda gerçekleştirildi. Adaylar, sınavın ardından sonuçların açıklanacağı tarihi merakla beklemeye başladılar. ÖSYM, 4 Ekim 2024 tarihini resmî sonuç açıklama günü olarak belirledi. Sonuçlar, ÖSYM’nin sonuç açıklama sayfasından T.C. kimlik numaraları ve şifre ile sorgulanabilecek.

ÖSYM, sınavın ardından adaylara yönelik önemli bir duyuru yaparak temel soru kitapçığını ve cevap anahtarını erişime açtı. Adaylar, 25 Eylül 2024 saat 23:59’a kadar ÖSYM’nin web sitesinde soruların bir kısmını görüntüleyebilecekler. Soru kitapçığının tamamı ise sınav sonrasında sadece belirli bir süre için erişime açılacak.

Adaylar sonuçlara odaklandı

Lise KPSS sınavı sonuçları, memur adaylarının kariyerlerini şekillendirecek önemli bir adım niteliğinde. Sınavın temel soru kitapçığı ve cevap anahtarına erişim sağlanmış olsa da, adaylar sınav sonuçlarını öğrenmek için 4 Ekim tarihine odaklanmış durumda. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar, KPSS puanlarına göre kamu kurumlarına yerleşme imkânına sahip olacaklar.

KPSS Ortaöğretim sınavına ilişkin gelişmeleri takip eden adaylar, sonuçların açıklanmasını heyecanla bekliyor. Sınav sonuçları, ÖSYM'nin resmî web sitesi üzerinden erişime açılacak ve adaylar, başvuru sürecine hızla başlayabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.