LGS sınav giriş belgelerindeki sorun velileri şoke etti!

LGS sınav giriş belgelerindeki sorun velileri şoke etti!

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına kısa bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşılan sınav giriş belgeleri, birçok veli ve öğrenciyi büyük bir şok yaşattı.

Yüzlerce veli, sınav senesinde olan öğrencilerinin yaşadığı bu mağduriyeti MEB'in şikayet hattına bildirdi. Peki, bu sorunun kaynağı neydi ve nasıl ortaya çıktı?

2024 LGS mağduriyeti nasıl oldu? Yönetmelik ne söylüyor?

MEB'in merkezi sınav başvuru kılavuzunda belirtilen kritik bir detay, bu mağduriyetin kaynağını oluşturdu. Bu yıl ilk kez elektronik ortamda alınan sınav kayıtları sonrasında, velilerin öğrenciye ait kayıt bilgisi ile birlikte okula giderek sınav başvurusunu onaylatması gerekiyordu. Ancak, bazı okul müdürlerinin öğrencilerin sınava gireceğine dair onay işlemini yapmaması veya velilerin bu durumu hatırlatmaması nedeniyle büyük bir sorun yaşandı. Okul tarafından sınav onayı verilmeyen öğrenciler, bu yıl LGS sınavına giremeyecek.

Mağduriyetin Boyutu

Sınav giriş belgelerinin paylaşılmasının ardından sisteme giren veli ve öğrenciler, kayıtlarının yapılmadığını öğrendiklerinde büyük bir şok yaşadı. İşte, MEB'in şikayet hattına gelen LGS başvurusu mağduriyetine dair bir paylaşım:

"1 yıl boyunca LGS'ye hazırlanan oğlumun sınava giriş belgesi çıkmamaktadır. Meğerse okul idaresi başvurusunu yapmamıştır. Burada aileyi suçlamaktadırlar. Ailenin hiçbir şekilde bilgisi bulunmamaktadır. Bize başvuruların okuldan yapılacağı söylenmiştir. Oğlumun mağduriyetinin giderilmesini rica ediyorum. Bir yıl boyunca ödediğimiz dershane masraflarının ve bize bu yaşatılan stresin, oğlumun depresyona girmesinin hesabını kim verecek."

MEB, bu tür mağduriyetlerin önüne geçmek için okul idarelerine daha sıkı denetim ve bilgilendirme yapmayı planlıyor. Velilerin de bu süreçte daha bilinçli ve dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

Öneriler ve Tavsiyeler

Velilerin bu tür mağduriyetler yaşamaması için dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar:

  • Sınav başvurularının doğru ve zamanında yapıldığından emin olun.
  • Okul yönetimi ile düzenli iletişimde kalarak, sürecin her adımını takip edin.
  • Sınav giriş belgelerinin yayınlanma tarihlerini kaçırmayın ve belgeleri kontrol edin.
  • Herhangi bir sorunla karşılaşıldığında, hemen okul idaresi ve MEB ile iletişime geçin.

Bu skandalın ardından, MEB'in atacağı adımlar ve velilerin alacağı önlemler, gelecekte benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için büyük önem taşıyor. Veliler ve öğrenciler, sınav sürecinde daha dikkatli ve özenli olmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.