LGS sonuçları açıklandı: Ek yerleştirme hakkı verilmeyecek…

LGS sonuçları açıklandı: Ek yerleştirme hakkı verilmeyecek…

2024 LGS (Liselere Geçiş Sınavı) sonuçları, 5 Ağustos tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde açıklandı.

Öğrenciler, 29 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında yaptıkları nakil tercihleriyle boş kalan kontenjanlara yerleştirildi. Ancak, öğrencilerin herhangi bir ek yerleştirme hakkı olup olmayacağı hakkında belirsizlikler devam ediyor.

Bu yılki yerleştirme sürecinin ardından, öğrencilere ek yerleştirme hakkı tanınmayacak. Bu karar, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için yapılan yerleştirmelerin kesinleştiğini ve boş kalan kontenjanlar için yeni bir yerleştirme sürecinin olmayacağını belirtiyor. Öğrencilerin yer değiştirme talepleri, ancak ailelerinin yaşadıkları iller arasında taşınma gerçekleştirmeleri halinde değerlendirilebilecek.

Yer değişikliği yapmak isteyen öğrenciler için belirlenen tek şart, öğrencinin ailesinin okulun bulunduğu ilden başka bir ile taşınmış olmalarıdır. Bu durum, özellikle farklı şehirlerdeki okullara geçmek isteyen öğrenciler için bir umut ışığı olabilir. Ancak, bu şartı yerine getiremeyen öğrenciler için ek yerleştirme hakkı söz konusu olmayacak.

Yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir?

Öğrenciler ve veliler, 5 Ağustos'ta açıklanan yerleştirme sonuçlarını Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden öğrenebilirler. Bu sonuçlar, öğrencilerin 2024-2025 eğitim öğretim yılında hangi okullarda eğitim alacaklarını belirleyecek.

Bu yıl ek yerleştirme hakkı verilmemesi, eğitim camiasında çeşitli tepkilere yol açmış olabilir. Gelecek yıllarda benzer durumların yaşanmaması adına, yerleştirme ve nakil süreçlerinde daha esnek düzenlemelerin yapılması, öğrenci ve velilerin beklentilerini karşılamak adına önemli olabilir.

Sonuç olarak, 2024 LGS yerleştirme süreci tamamlanmış olup, öğrencilere ek yerleştirme hakkı verilmemiştir. Bu durum, özellikle taşınma yapmış aileler için bir avantaj sunarken, diğer öğrenciler için seçeneklerin kısıtlı kalmasına neden olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.