Liselerde teknoloji tabanlı eğitim yaygınlaşıyor…

Liselerde teknoloji tabanlı eğitim yaygınlaşıyor…

Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV), girişimci zihin yapısını gençlerle buluşturarak onların teknoloji ve bilim temelli eğitim almasını hedefliyor. 25 yıldır faaliyet gösteren vakıf, Türkiye'nin her ilindeki öğrencilere ulaşmayı amaçlıyor.

Programlar, 21. yüzyıl becerilerini gençlerle buluşturmayı ve farklı yaş gruplarına yönelik içerikler sunmayı hedefliyor. Genç Başarı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar ve öğretmenlerle iş birliği yaparak lise düzeyinde programlarını yaygınlaştırıyor. Programlar, öğrencilerin girişimcilik ruhunu destekleyerek iş fikirleri üzerinde çalışmalarını sağlıyor.

Fen liselerine yönelik yapay zekâ temelli eğitim

İş Bankası desteğiyle başlatılan GençbizzTech Projesi, fen liselerindeki öğrencilere yapay zeka temelli eğitimler sunuyor. Öğrencilere bilim, teknoloji, finansal okuryazarlık ve girişimcilik becerilerini geliştirecek online eğitimler veriliyor. Proje kapsamında öğrencilere mentorluk desteği de sağlanarak, iş ve teknoloji dünyasına adım atmaları teşvik ediliyor.

Farklılık yaratan gençler: Finalist projeler

GençBizzTech'e Türkiye genelindeki fen liselerinden katılan öğrenciler, geliştirdikleri iş modelleriyle projeye katılıyorlar. En başarılı projelerin seçileceği final, 17 Mayıs'ta açıklanacak. Bu projeler, gençlerin teknoloji ve girişimcilik alanındaki potansiyelini ortaya koymak için önemli bir fırsat sunuyor.

GBEV Genel Müdürü Seçil Yıldırım Çelebi, gençlerin potansiyelini güçlendirerek onları güncel konularla buluşturmayı hedeflediklerini vurguluyor. Özellikle dezavantajlı bölgelere erişim ve teknoloji eğitimleriyle gençlerin istihdam edilebilirlik becerilerini artırmak öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.