MEB Öğretmen İl İçi Atama Görevden Ayrılma ve Atama Süreci Detayları

MEB Öğretmen İl İçi Atama Görevden Ayrılma ve Atama Süreci Detayları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin il içi isteğe bağlı ikinci atama sürecini bugün itibarıyla tamamlıyor. Başvuran öğretmenler, atama sonuçlarını MEBBİS üzerinden kontrol edebilecekler.

Atama Sonuçlarının Açıklanma Tarihi

Öğretmenlerin merakla beklediği il içi atama sonuçları, MEB tarafından 30 Temmuz'da açıklanacak. Kararnameler ise 30-31 Temmuz tarihlerinde oluşturulacak ve öğretmenlerin görevden ayrılmaları 1 Ağustos'ta gerçekleşecek.

MEBBİS Üzerinden Sonuçlara Erişim

MEBBİS atama ekranı erişime açıldı ve öğretmenler, başvurularının sonuçlarını buradan öğrenebilecekler. İşlemler bugün itibarıyla tamamlanacak ve sonuçlar resmi olarak duyurulacak.

Görevden Ayrılma Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı, il içi atama sürecinde başvuruda bulunan öğretmenlerin görevden ayrılma tarihlerini açıkladı. 2. tayin sonuçları 30 Temmuz'da duyurulacak ve kararnameler 30-31 Temmuz tarihlerinde oluşturulacak. Öğretmenler, 1 Ağustos'ta görevlerinden ayrılacaklar.

Öğretmenler, hizmet puanları eşit olduğunda öncelikle hizmet süresi daha fazla olanın, ardından öğretmenliğe daha önce başlayan kişinin atanacağını bilmelidir. Eşitlik devam ederse bilgisayar kurasıyla atamalar gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.