Merkezi sınavlara katılan öğrenciler dikkat! Sınav maratonu tercih süreci başlıyor...

Merkezi sınavlara katılan öğrenciler dikkat! Sınav maratonu tercih süreci başlıyor...

2024 yılı merkezi sınavları, öğrenciler için yoğun bir sürecin ardından tamamlandı. İlk olarak 2 Haziran'da yapılan LGS sınavı ve ardından 8-9 Haziran'da gerçekleştirilen YKS sınavıyla birlikte öğrenciler, şimdi sınav sonuçlarını beklemeye başladılar. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), bu süreç öncesinde 2024 yılı tercih danışmanlığı takvimini açıkladı.

Sınav sonuçları ve tercih süreci

LGS sınav sonuçları 28 Haziran'da, YKS sınav sonuçları ise 17 Temmuz Pazar günü açıklanacak. Bu tarihlerden sonra öğrenciler tercih sürecine girecekler ve hayallerindeki okulları ve bölümleri seçmek için adımlarını atacaklar.

MEB'in açıkladığı tercih danışmanlığı takvimine göre:

  • 12-14 Haziran Haftası: İl/İlçe Koordinasyon Kurulları Kurulacak
  • 12-26 Haziran Haftası: İl/İlçe Koordinasyon Kurullarınca Tercih Danışmanlığı Birimleri Açıklanacak
  • 27-28 Haziran Haftası: Tercih Danışmanlığı Birimleri Bakanlık Tarafından Kontrol Edilecek

Bu süreçte, tercih danışmanlığı birimleri e-rehberlik sistemine işlenerek öğrencilere hizmet vermeye başlayacak. Ancak bu sürecin tam olarak başlama tarihleri henüz netleştirilmedi.

Öğrenciler ve aileler, MEB'in belirlediği bu takvime göre ilerleyerek, tercihlerini doğru ve zamanında yapacakları için gereken hazırlıkları yapabilirler. Sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte başlayacak tercih dönemi, öğrencilerin gelecekleri için önemli bir adım olacak. Tüm öğrencilere başarılar dileriz!

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.