ODTÜ uluslararası üniversite sıralamalarında yükselişte!

ODTÜ uluslararası üniversite sıralamalarında yükselişte!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), uluslararası üniversite sıralamalarında önemli bir başarı elde etti. Quacquarelli Symonds (QS) tarafından yayınlanan 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda ODTÜ, 285. sıraya yükselerek dikkatleri üzerine çekti.

Yükselişini Sürdürüyor!

ODTÜ, geçtiğimiz yıllarda da sürekli olarak yükselen bir grafik çiziyordu. 2021'de 601-650 aralığında, 2022'de 551-560 aralığında, 2023'te 501-510 aralığında ve geçen yıl 336. sırada yer alarak önemli bir başarı elde etmişti. Ancak, bu yıl elde edilen 285. sıra, ODTÜ tarihindeki en yüksek derecesi olarak kayda geçti.

QS tarafından değerlendirilen 5,663 üniversite arasında yer alan ODTÜ, üst yüzde 18,96'lık bir başarı diliminde kendine yer buldu. Bu başarıda, üniversitenin "işveren tanınırlığı" ve "akademik tanınırlık" boyutundaki sıralamalarının da önemli etkisi oldu. Son 3 yılda bu boyutlardaki sıralamalarını önemli ölçüde yükselten ODTÜ, Türkiye'deki üniversiteler arasında lider konumunu pekiştirdi.

Rektörden Açıklama!

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, üniversitenin elde ettiği bu başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirtti. Kök, uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve daha üst sıralara yükselmek için üniversite olarak çeşitli stratejiler geliştirdiklerini ifade etti. Gelecek yıllarda, ODTÜ'nün uluslararası sıralamalarda daha üst sıralara yükselmeyi hedeflediğini vurgulayan Kök, önümüzdeki dönemlerde ilk yüzde 10'luk başarı dilimine ulaşmayı planladıklarını söyledi.

ODTÜ'nün uluslararası alandaki tanınırlığını artırması ve Türkiye'nin eğitim ve araştırma alanındaki önemli kurumlarından biri olarak yer alması, ülke çapında gurur ve heyecan yaratıyor. Bu başarı, üniversitenin sürdürdüğü kalite ve üretkenlik anlayışının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.