Okullar tatil oldu, yeni dönem hazırlıkları başladı!

Okullar tatil oldu, yeni dönem hazırlıkları başladı!

14 Haziran’da tüm kademelerde eğitime 3 aylık ara verildi. 2023/2024 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesiyle birlikte veliler, çocuklarının kayıt işlemleri için hazırlıklara başladı. Peki, birinci sınıf kayıtları ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde.

Yeni Eğitim Öğretim Yılı İçin Geri Sayım Başladı

Okullar, 14 Haziran Cuma günü itibarıyla yaz tatiline girdi. Yeni eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Ancak, okula ilk kez başlayacak olan birinci sınıf öğrencilerinin kayıt işlemleri, bu tarihten önce tamamlanacak.

Kayıt Süreci ve Tarihleri

2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı için birinci sınıf kayıtları, mevcut öğrencilerin sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanmasının hemen ardından başlayacak. Bu süreçte, veliler çocuklarını kayıt ettirebilmek için okullara başvuracak.

Adrese Dayalı Kayıt Sistemi Nasıl İşliyor?

Birinci sınıf kayıtları, adrese dayalı kayıt sistemi ile gerçekleştirilecek. Bu sistemde, öğrenciler ikamet ettikleri adrese en yakın okullara kaydedilecek. Veliler, kayıt bölgelerindeki okullara giderek kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Kayıtlar Nerede ve Nasıl Yapılacak?

Veliler, temmuz ayının ikinci haftasından itibaren çocuklarını kayıt bölgelerindeki okullara kaydettirebilecek. Kayıt işlemleri için belirlenen tarihlere ve saatlere dikkat edilmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.