Türk Eğitim Vakfı’ndan "gücüm bu kadarına yetiyor" projesi

Türk Eğitim Vakfı’ndan "gücüm bu kadarına yetiyor" projesi

Türk Eğitim Vakfı (TEV), üniversite öğrencilerinin büyük kentlerdeki barınma maliyetlerine dikkat çekmek amacıyla "Gücüm Bu Kadarına Yetiyor" projesini hayata geçirdi.

Bu proje, gençlere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren TEV'in yeni bir adımı olarak öne çıkıyor. Üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacına vurgu yaparak toplumun duyarlılığını artırmayı ve burs fonları ile yurt projelerine destek toplamayı hedefleyen proje, büyük kentlerde yaşayan öğrencilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekiyor.

Sembolik enstalasyonlar ile topluma sesleniyor

"Gücüm Bu Kadarına Yetiyor" projesi kapsamında, metropollerdeki üniversite öğrencilerinin barınma maliyetlerine dikkat çeken sembolik enstalasyonlar, İstanbul'un Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar meydanlarında sergilendi. Bu enstalasyonlar, öğrencilerin bütçelerinin bir evin ancak birkaç metrekarelik kısmını karşılayabildiğini görsel olarak anlatarak kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, projenin amacını açıklarken, öğrencilerin barınma sorununun eğitim hayatlarının önünde büyük bir engel oluşturduğuna dikkat çekti. Taşkın, üniversite öğrencilerinin sadece eğitimlerine odaklanabilmeleri için toplumun desteğine ihtiyaçları olduğunu belirtti. TEV, bu projeyle öğrencilere destek olmak isteyen herkesi burs ve yurt projelerine katkı yapmaya davet ediyor.

TEV, eğitime katkılarıyla Türkiye'deki başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere destek sağlamaya devam ediyor. Kuruluşundan bu yana 280 bini aşkın yurt içi burs ve 2 binden fazla yurt dışı burs imkânı sağlayan TEV, eğitim alanındaki başarısını ve etkinliğini her geçen gün artırıyor. TEV'in, öğrencilere sağladığı burs imkânları ve yurt projeleri ile Türkiye'nin geleceğine katkı sağlamaya devam edeceği belirtiliyor.

TEV'in faaliyetleri ve bağış kampanyaları hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak ve projelere destek olmak için tev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. "Gücüm Bu Kadarına Yetiyor" projesi kapsamında Türk Eğitim Vakfı'na destek vermek için bağış yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.