Yeni dönemde ehliyet sahiplerine büyük kolaylık! Düzenleme yolda!

Yeni dönemde ehliyet sahiplerine büyük kolaylık! Düzenleme yolda!

Türkiye'de ehliyet sahiplerine yönelik yeni bir düzenleme geliyor. A-B-C-D-E sınıfı ehliyeti olanlar için büyük bir kolaylık sağlayacak olan düzenleme, araç sınıfları arasında geçiş yapmayı daha erişilebilir hale getiriyor.

Detaylar ve Değişiklikler

TBMM'den geçen düzenleme ile birlikte B sınıfı ehliyet sahipleri artık 125 cc'ye kadar motosiklet kullanabiliyorlar ve bunun için sınav şartı kaldırıldı. Bu düzenleme, diğer ehliyet sınıflarına da benzer bir uygulama getiriyor. Yaş sınırlarında da değişiklikler yapıldı.

Yaş Sınırlarındaki Değişiklikler

Eski düzenlemelere göre, D sınıfı ehliyet alabilmek için 26 yaş şartı aranırken, bu yaş sınırı 24'e indirildi. A1, B1 ve M sınıfı ehliyetler için yaş sınırı ise 16'ya kadar düşürüldü. A sınıfı ehliyetlerde ise ağır motosiklet kullanmak isteyenler için yaş sınırı 20 olarak belirlendi.

Yeni Düzenleme Yolda

Henüz hayata geçmemiş olsa da, ehliyet sahipleri için yeni bir düzenlemenin daha yolda olduğu konuşuluyor. B sınıfı ehliyet sahipleri için kapsamın genişletilmesi ve çeşitliliğin artırılması üzerine bir hazırlık yapılıyor. Buna göre, B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc'lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha ekonomik ve pratik bir hale getirebilecekler.

A2 Ehliyet Nedir?

A2 ehliyet, sürücülere 125 CC üstünde olan ve teknik 35 kW gücüne kadar olan motosikletleri kullanma yetkisi veriyor. Yeni düzenleme hayata geçerse, B sınıfı ehliyet sahipleri artık sınava girmeden A2 motosiklet kullanabilecekler. Bu düzenleme ile şehir içi ulaşımı daha pratik hale getirme fırsatı sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.