Yeni yönetmelik öğrencileri ve velileri nasıl etkiledi? Neler değişti?

Yeni yönetmelik öğrencileri ve velileri nasıl etkiledi? Neler değişti?

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan sınıfta kalma kararı, öğrenci ve veliler arasında büyük yankı uyandırdı. Karne dağıtımı öncesinde öğrenciler ve veliler, yeni yönetmelik değişiklikleri hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışıyor.

Yeni yönetmelik kapsamında, 9. sınıf öğrencilerinin 4 zayıf not almaları durumunda sınıf tekrarı yapmaları gerekecek. Bu, geçmiş yıllarda uygulanan 50 ortalama ile bir üst sınıfa geçiş sisteminin yerini alıyor. Artık öğrencilerin en fazla 3 dersten başarısız olmaları halinde bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilmeleri mümkün olacak.

Devamsızlık affının kaldırılması da bu yılki değişiklikler arasında yer alıyor. Öğrencilerin özürsüz olarak 10 günü, toplamda ise 30 günü aşan devamsızlık yapmaları durumunda başarısız sayılacaklar. Bu durum, öğrenci ve velilerin devamsızlık konusuna daha fazla dikkat etmelerini gerektiriyor.

Karne dağıtımına kısa bir süre kala, birçok veli okullara giderek çocuklarının notlarının yükseltilmesi için öğretmenlere başvuruyor. Bazı veliler, sonuç alamadıklarında CİMER üzerinden şikâyette bulunuyor. Bu durum, öğretmenler üzerinde büyük bir baskı yaratıyor.

9. Sınıflarda sınıfta kalma oranı yüksek

Okullardan gelen bilgilere göre, bu yıl 9. sınıflarda sınıfta kalacak öğrenci sayısı oldukça fazla. Bazı okullarda bu oran %50'yi aşmış durumda. Bu, önümüzdeki eğitim yılında dersliklerde kapasite sorunlarına yol açabilir.

Değişiklikler

Detaylar

Sınıfta Kalma Uygulaması

4 zayıfı olan 9. sınıf öğrencileri sınıf tekrarı yapacak.

Devamsızlık Affı

Özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler başarısız sayılacak.

Veli Baskısı

Veliler öğretmenlerden not yükseltme talebinde bulunuyor.

Öğrenci Oranı

9. sınıflarda sınıfta kalma oranı %50'yi aşabiliyor.

Sınıfta kalma ve devamsızlık affının kaldırılması, önümüzdeki eğitim yıllarında diğer sınıflara da uygulanmaya başlayacak. Bu durum, eğitim sisteminde köklü değişiklikler yaratırken, öğrenci ve velilerin bu değişikliklere uyum sağlamaları gerekecek.

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibariyle yürürlüğe giren sınıfta kalma ve devamsızlık affının kaldırılması uygulamaları, öğrenci ve veliler arasında büyük yankı uyandırdı. Öğrencilerin 4 zayıfla sınıfta kalmaları, velilerin öğretmenlere ve yetkililere yoğun baskı yapmasına neden oluyor. Önümüzdeki yıllarda bu uygulamaların diğer sınıflara da yayılacak olması, eğitim sisteminde önemli değişiklikler yaratacak. Öğrenci ve velilerin bu değişikliklere uyum sağlamaları, eğitimde başarıyı artırmak için kritik önem taşıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.