1 Eylül'de KPSS Puanlarında Önemli Değişiklik: Eski Sonuçlar Sıfırlanacak

1 Eylül'de KPSS Puanlarında Önemli Değişiklik: Eski Sonuçlar Sıfırlanacak

KPSS ön lisans sınavına girecek adaylar için önemli bir gelişme 1 Eylül Pazar günü gerçekleşecek. Bu tarihte yapılacak sınavla birlikte, adayların eski sınav puanları geçersiz hale gelecek.

Eğitim ve sınav dünyasında büyük yankı uyandıran bu yenilik, adayların sınav hazırlıklarını etkileyebilir.

Eski Puanlar Nasıl Etkileniyor?

ÖSYM tarafından belirlenen kurallar doğrultusunda, 1 Eylül’de yapılacak KPSS ön lisans sınavından elde edilecek puan, ön lisans düzeyinde KPSSP93 puan türü olarak değerlendirilecektir. Ancak, eski sınav puanlarının geçerliliği bu tarihte sona erecek. Yani, adaylar daha önceki KPSS sınavlarına ait puanlarla artık geçerli bir sonuç elde edemeyecekler.

ÖSYM’nin belirlediği kurallara göre, sınav sonuçları açıklandıktan sonra 2 yıl boyunca geçerlidir. Bu süre zarfında yeni bir sınav yapılmadığı takdirde, eski sınav sonuçları bir sonraki sınav sonuçlarının açıklanmasına kadar geçerliliğini korur. Ancak, 1 Eylül'de yapılacak sınavla birlikte, eski KPSS puanları geçersiz sayılacak ve adayların yeni sınav puanı esas alınacaktır.

2024 KPSS ön lisans sınavına girecek adaylar, sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, daha önceki KPSS ortaöğretim sonuçlarının geçerliliğinin sona ereceğini bilmelidir. KPSS A grubu sınavlarına giren adaylar ise, ön lisans sınav sonuçlarının geçerliliğini etkilemeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.