2024 AÖL 3. dönem sınav takvimi: E-sınav ve yazılı sınav tarihleri!

2024 AÖL 3. dönem sınav takvimi: E-sınav ve yazılı sınav tarihleri!

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınavları heyecanla bekleniyor! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bu sınavlar, e-Sınav ve yazılı sınav olmak üzere iki farklı formatta gerçekleşecek. Adaylar, sınav tarihleri ve yerleri hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirler.

Sınav Tarihleri ve Oturumları

AÖL 3. dönem yazılı sınavları üç oturumda düzenlenecek:

  • 1. Oturum: 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü, Türkiye saati ile 10.00’da
  • 2. Oturum: 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü, Türkiye saati ile 14.00’te
  • 3. Oturum: 21 Temmuz 2024 Pazar günü, Türkiye saati ile 10.00’da

e-Sınav ise 1-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Sınav Yerleri ve Giriş Belgeleri

AÖL 3. dönem yazılı sınavları için adaylar, giriş belgelerini 15 Temmuz itibarıyla MEB Öğrenci Giriş adresinden temin edebilirler. e-Sınav giriş belgeleri ise 24 Haziran’da yayımlanmıştır.

Sınav Sonuçları

AÖL 3. dönem sınavlarına giren öğrenciler, yazılı sınavın ardından 23 Temmuz 2024 tarihinde soru ve cevap anahtarlarına MEB resmi web sitesi üzerinden erişebileceklerdir. Sınav sonuçları ise 14 Ağustos 2024 tarihinde AÖL öğrenci giriş adresinden ve e-Sınav merkezinden sorgulanabilecek.

Bu süreçte adayların, sınav tarihleri, giriş belgeleri ve sonuçların açıklanma zamanları hakkında güncel bilgileri takip etmeleri önem taşımaktadır. AÖL 3. dönem sınavları, öğrenciler için yeni bir başlangıç ve akademik yolculukta önemli bir adım olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.