2024 DGS sınav giriş belgeleri ne zaman açıklanacak?

2024 DGS sınav giriş belgeleri ne zaman açıklanacak?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuru süreci sona erdi. İki yıllık ön lisans programlarından dört yıllık lisans programlarına geçmek isteyen adaylar, şimdi sınav yerlerinin açıklanmasını bekliyor. "DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak?" sorusu, adayların gündemindeki yerini koruyor. İşte bu konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar...

DGS Sınav Yerleri ve Giriş Belgeleri

2024 DGS sınavı, 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Adaylar, başvuru işlemlerinin ardından sınav yerleri ve sınav giriş belgelerini beklemeye başladı. ÖSYM, sınava girecek adayların bina ve salon bilgilerini belirledikten sonra sınav giriş belgelerini erişime açacak.

Sınav Giriş Belgeleri Nasıl ve Ne Zaman Yayınlanacak?

DGS sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden yaklaşık 10 gün önce ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinde yayınlanacak. Giriş belgelerinde, adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ve fotoğrafı yer alacak.

  • Sınav Tarihi: 30 Haziran 2024
  • Giriş Belgelerinin Yayınlanma Tarihi: 20 Haziran 2024 (Tahmini)

DGS Puan Hesaplama ve Yerleştirme Kriterleri

Adayların DGS puanları, testlerden aldıkları sayısal ve sözel standart puanlar ile ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) bir kombinasyonu kullanılarak hesaplanacak. Her iki testten de en az 1 ham puan alanların DGS puanı hesaplanacağı belirtilmiştir. Her iki testten de en az 1 ham puan almayan adayların DGS puanı da hesaplanmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.