2024 ilkokul ve ortaokul kayıtları: Yeni eğitim yılına hazırlık başlıyor

2024 ilkokul ve ortaokul kayıtları: Yeni eğitim yılına hazırlık başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusuyla birlikte, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilkokul ve ortaokul kayıt süreci resmi olarak başlıyor. Özellikle yeni başlayacak öğrencilerin aileleri, çocuklarının hangi okula kaydedileceğini merakla bekliyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte, yaz tatili başladı ve veliler, 1. sınıf kayıtları için detayları öğrenmek için hazır.

Eğitim Yılı Başlangıcı

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül Pazartesi günü ders ziliyle başlayacak. Öncesinde, okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri için 2-6 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimleri düzenlenecek. Bu eğitimler, öğrencilerin okula alışmalarına yardımcı olacak ve yeni eğitim yılına hazırlık yapmalarını sağlayacak.

Öğrencilerin kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak otomatik olarak e-Okul sisteminden yapılacak. Veliler, çocuklarının hangi okula kaydedildiğini öğrenmek için e-Devlet kapısı üzerinden "İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama" hizmetini kullanabilecekler.

Öğrencilerin Şube ve Sınıf Belirleme Süreci

İlkokul 1. sınıfların şube ve sınıf belirleme işlemleri ile ortaokul 5. sınıfların şube belirleme süreci, Millî Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre ağustos ayının son haftasında gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.