2024 LGS sonuçları açıklanma tarihi!

2024 LGS sonuçları açıklanma tarihi!

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının ardından, öğrenciler ve veliler sonuçların ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Bu yıl toplamda 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin başvurduğu LGS sınavında, öğrenciler sözel ve sayısal derslerden toplam 90 soruya yanıt verdi. Sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesi olan MEB.gov.tr üzerinden erişime açılacak.

2024 LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Merkezi sınav sonuçlarının 28 Haziran 2024 tarihinde "https://www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden ilan edileceği ve öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyeceği bildirilmiştir.

LGS Sınav Değerlendirmesi Nasıl Yapılır?

LGS sınavında öğrencilerin puanları belirli adımlar doğrultusunda hesaplanacak. İşte LGS sınav değerlendirme süreci:

  • Sözel ve sayısal bölümlere ait her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenir.
  • Her bir öğrencinin ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanır.
  • Her alt testin ortalaması, ham puanların toplamının öğrenci sayısına bölümü ile elde edilir.
  • Standart sapma, ham puanlar, ortalama ve sınava giren öğrenci sayısı kullanılarak hesaplanır.
  • Öğrencilerin standart puanları, ham puanlarının ortalamasını 50'ye, standart sapmasını 10'a getiren bir dönüştürme işlemi ile elde edilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.