AÖL kayıt işlemleri için son gün!

AÖL kayıt işlemleri için son gün!

Bu dönem eğitimine Açık Öğretim Lisesinde devam edecek olan öğrenciler için kayıt ekranı açıldı. İlk defa öğrenci olacaklar ile kayıt yenileyecekler için işte önemli bazı detaylar paylaşıldı.

Açık Öğretim Lisesinde okuyacak öğrenciler bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda 28 Ağustos tarihi itibariyle kayıt işlemlerine başlamış oldu. Online platform üzerinden hem ilk kayıtlar hem de kayıt yenileme süreci yönetilebilecek. Peki AÖL 2024-2025 kayıt dönemi hangi tarihte bitecek?

Kesin kayıt için ücret yatırılması gerekiyor!

Yeni kayıt yaptıracak veya kaydını yeniletecek olan öğrenciler bu sene MEB'in belirlediği kural doğrultusunda 300 TL ödeme yapacak. İşlemlerin tamamlanabilmesi ve kesin kaydın gerçekleşmesi için her öğrencinin online ortamda odeme.meb.gov.tr adresine giriş yaparak sınav ücretini yatırması gerekecek.

AÖL kayıtları için son günü kaçırmayın!

2024-2025 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak veya kayıt yeniletecek olan öğrenciler için son gün çağrısı da yapıldı. 28 Ağustos tarihinde başlayan süreç 22 Eylül tarihine kadar devam edecek.

AÖL e-sınav uygulaması bu yıl 81 ilde tüm Aralık ayı boyunca uygulanacak. Adaylar 1 ve 31 Aralık tarihleri arasında sınava katılabilecekler. Peki ya Açık Öğretim Lisesi sınavları hangi tarihte yapılacak? 2024-2025 eğitim öğretim yılı sınavları üç oturumdan oluşacak. 21 ve 22 Aralık tarihleri arasında yapılması planlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.