DGS Sonuçları Nasıl Öğrenilir? Sonuçlar Açıklandı Mı?

DGS Sonuçları Nasıl Öğrenilir? Sonuçlar Açıklandı Mı?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2024 yılı sonuçlarının açıklanacağı tarih merakla bekleniyor. 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınava 300 binden fazla aday katıldı. ÖSYM, sınav sonuçlarıyla birlikte tercih sürecinin de başlayacağını duyurdu. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak ve adaylar sonuçlarını nasıl öğrenecek? İşte detaylar.

30 Haziran 2024'te yapılan DGS sınavında adaylara sayısal ve sözel testlerden oluşan 100 soru soruldu ve 135 dakika süre tanındı. Sınavın ardından başlayan puan hesaplama süreci, adayları sonuç ekranına kilitledi. ÖSYM'nin açıklamalarına göre, DGS sonuçları Ağustos ayının ilk haftasında duyurulacağı tahmin ediliyor.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilir?

Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. Sonuç belgeleri adaylara posta yoluyla gönderilmeyecek. İnternet üzerinden ilan edilen sonuçlar, resmi tebligat niteliğinde kabul edilecek.

DGS Puanının Hesaplanması

DGS puanı, adayların testlerden aldığı sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanı (ÖBP) kullanılarak hesaplanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı kılavuzda, puan hesaplama süreci ve katsayılar detaylı olarak belirtiliyor. Adayların her iki testten de en az bir ham puan almaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.