Ebeveynler Dikkat! Anaokuluna Başlama Yaşı Açıklandı!

Ebeveynler Dikkat! Anaokuluna Başlama Yaşı Açıklandı!

Ebeveynler için çocuklarının eğitim hayatına başlama yaşı önemli bir konudur. Anaokulu ve kreşlerin çocukların gelişiminde oynadığı rol büyüktür. Peki, anaokuluna başlama yaşı kaçtır ve bu yaş nasıl belirlenir? İşte detaylar.

Anaokulu ve kreş, çocukların farklı yaş gruplarına hitap eden eğitim kurumlarıdır. Kreşler, bebeklikten çocukluğa geçiş döneminde hizmet verirken, anaokulları daha büyük çocuklara eğitim sağlar.

  • Kreş Yaşı: 0-36 ay arası çocuklar.
  • Anaokulu: Eylül ayı sonu itibarıyla 36-68 aylık çocuklar.
  • Ana Sınıfı: Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocuklar.

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına kayıtlar, çocukların yaşlarına göre belirlenir. Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık olan çocuklar anaokuluna kayıt olabilir. Ancak okulun fiziki imkanları yeterliyse, daha küçük yaş gruplarındaki çocuklar da kabul edilebilir.

Kayıt Şartları ve Yaş Grupları

Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki yıl ilkokula başlayacak çocuklar öncelikli olarak kayıt edilir. Fiziki imkanların yeterli olduğu durumlarda ise:

  • 36-56 aylık çocuklar: Anaokulu ve uygulama sınıflarına.
  • 45-56 aylık çocuklar: Ana sınıflarına kayıt edilebilir.

Bunun yanı sıra, bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda 36-68 aylık çocuklar aynı ana sınıfına kayıt edilebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.