LGS 2. Nakil Sonuçları Açıklandı; Komisyon Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

LGS 2. Nakil Sonuçları Açıklandı; Komisyon Başvuruları Ne Zaman Sona Erecek?

Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan 2. nakil sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından duyuruldu. Ancak, yerleştirme sürecinin son adımı olan il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyon başvuruları için süre daralıyor. Öğrenciler ve veliler için kritik tarihlerin yaklaştığı bu dönemde, başvuruların son tarihi merak ediliyor.

2. Nakil Sonuçları Erişime Açıldı

MEB'in sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, LGS kapsamında gerçekleştirilen 2. nakil yerleştirme sonuçları artık erişime açık. Bu sonuçlar, öğrencilerin hangi okullara yerleştirildiklerini görmek için MEB'in resmi internet sitesinden kontrol edilebilir.

Yerleştirme ve Nakil Başvuruları İçin Son Tarihler

İkinci nakil sonuçlarının ardından, boş kalan kontenjanlar için başvuru süreci 6 Ağustos'ta başladı ve 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Bu tarihler arasında, herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuruda bulunabilecekler.

Başvuru Süreci

Yerleştirme başvuruları 14 Ağustos'a kadar alınacak. Bu tarihten sonra, yerleştirme sürecinin tamamlanması için 16 Ağustos tarihi belirlendi. Bu süreç, öğrencilerin eksik kalan yerleştirmelerinin tamamlanması ve uygun okullara yerleştirilmelerini sağlayacak.

Başvurular, ilgili il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına yapılacak. Bu komisyonlar, öğrencilerin kontenjan durumuna göre uygun okullara yerleştirilmelerini gerçekleştirecek. Başvuru işlemleri hakkında detaylı bilgiye MEB’in internet sitesinden ulaşılabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.