LGS Boş Kontenjanlar Sorgulama Ekranı!

LGS Boş Kontenjanlar Sorgulama Ekranı!

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) kapsamında kontenjanları boş kalan okulların listesi, öğrenciler ve veliler için büyük önem taşıyor. İşte bu bilgileri nereden ve nasıl öğrenebileceğiniz hakkında detaylar...

Nakil Tercih Süreci

LGS yerleştirmeleri kapsamında, esas ikinci nakil tercih başvuruları 2 Ağustos’a kadar alınacak. Bu süreçte öğrenciler, boş kalan kontenjanları görebilecek ve tercihlerini yapabilecekler. Nakil sonuçları ise 5 Ağustos’ta ilan edilecek.

e-Okul Sistemi Üzerinden Boş Kontenjanlar

Öğrenciler, boş kalan kontenjanları e-Okul sistemi üzerinden görebilecekler. Bunun için:

  • e-Okul sistemine giriş yapın: https://e-okul.meb.gov.tr
  • “Boş Kontenjanlar” sekmesine tıklayın
  • İlgili bilgileri görüntüleyin

Nakil Yerleştirme Sonuçları ve Yeni Başvurular

Nakil yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, boş kalan kontenjanlar için 6-14 Ağustos tarihleri arasında yeni başvurular alınacak. Bu başvurular, il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından değerlendirilecek. Yeni başvuruların sonuçları doğrultusunda, yerleştirme süreci 16 Ağustos’ta tamamlanacak.

Nakil yerleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından, 9 Eylül tarihinde tüm kademelerde eğitim öğretim başlayacak. Öğrenciler, yeni eğitim öğretim yılına başlayarak okullarına kavuşacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.