LGS tercih dönemi başladı: Öğrenci yerleştirme işlemleri nasıl olacak?

LGS tercih dönemi başladı: Öğrenci yerleştirme işlemleri nasıl olacak?

2024 LGS sınavı başarıyla tamamlandı ve şimdi öğrenciler tercih dönemine odaklandılar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı tercih ve yerleştirme kılavuzuna göre, öğrencilerin yerel yerleştirme için tercih yapabilecekleri okullar belirlendi. Kayıt alanına göre ilk 3 okulu seçme şartıyla, öğrenciler toplamda 5 okul tercih edebilecekler.

LGS Tercihleri

Öğrenciler tercih sürecinde öncelikle ikamet ettikleri alanın içinde yer alan okulları yeşil renkte görebilecekler. İkamet alanlarına komşu bölgelerdeki okullar mavi renkte gösterilecek ve il içinde farklı kayıt alanlarındaki okullar ise kırmızı renkle belirtilecek.

Yerel yerleştirme tercihlerini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar için ek tercihlerde bulunabilecekler. Bu aşamada öğrenciler, toplamda 10 okula kadar tercih yapabilecekler. Pansiyonlu okullar için ise maksimum 5 okul tercihi yapma hakkına sahipler.

Renk Kodları

Yeşil renk, ikamet alanı içindeki okulları; mavi renk, ikamet alanına komşu bölgelerdeki okulları; kırmızı renk ise il içinde ve dışında farklı kayıt alanlarındaki okulları temsil ediyor.

Bu yönlendirici renk kodlarıyla birlikte öğrenciler, tercih sürecinde daha bilinçli kararlar verebilecekler. Tercihlerinizi yaparken kılavuzdaki bu detayları göz önünde bulundurarak, yerleştirme sürecinden en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.