LGS tercihlerinde yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? İşte detaylar!

LGS tercihlerinde yerleşemeyen öğrenciler ne yapacak? İşte detaylar!

LGS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, tercih yapmasına rağmen hiçbir okula yerleşemeyen öğrenciler için bakanlık tarafından belirlenen adımlar belli oldu. Öğrenciler ve veliler için önemli bilgiler burada.

Tercih döneminde, yerel yerleştirme ile öğrenci kabul eden okullara başvuruda bulunmuş, ancak hiçbir tercihi onaylanmamış öğrenciler ne yapacak? Bakanlık, bu sorunun cevabını net bir şekilde açıkladı.

İl ve İlçe Komisyonlarına Başvuru

Bu durumda olan ortaokul son sınıf öğrencileri, bulundukları il veya ilçedeki öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuruda bulunacak. Bu süreç, tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Komisyonlar, öğrencileri okul ve şube dengesi gözeterek, kontenjan durumuna bakılmaksızın yerleştirecek.

Ek Tercih Dönemi

Merkezi sınavla öğrenci kabul eden okullara başvuran öğrenciler için ek kontenjanlar sunulacak. Bu kontenjanlara yerleştirme işlemleri, merkezi yerleştirme kriterlerine göre, puan üstünlüğü ve tercih sıralamasına göre yapılacak. Yerleştirmeye esas nakillerde ve sonraki tüm nakil işlemlerinde bu ek kontenjanlar kullanılacak.

Bakanlık yetkilileri, yerleştirme sürecinde hiçbir öğrencinin mağdur edilmeyeceğini belirtti. İlgili komisyonlar, adil ve şeffaf bir yerleştirme süreciyle, her öğrencinin eğitim hakkının korunacağını vurguladı.

Yerleştirme sürecinde sorun yaşamamak için veliler ve öğrenciler, bakanlık tarafından yayımlanan kılavuzları dikkatle takip etmeli ve yerleştirme komisyonlarına başvurularını zamanında yapmalı. Ayrıca, yerleştirme sürecindeki duyurular yakından izlenmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.