MEB duyurdu: Sınav sonuçları o tarihte açıklanacak!

MEB duyurdu: Sınav sonuçları o tarihte açıklanacak!

2 Haziran Pazar günü gerçekleşen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 28 Haziran Cuma günü açıklanacak. Öğrenciler ve veliler için heyecan dorukta! İşte detaylar.

LGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) duyurusuna göre, bu yıl sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilen LGS sınavının sonuçları, 28 Haziran Cuma günü saat 10.00'da açıklanacak. MEB'in resmi internet sitesi www.meb.gov.tr üzerinden sonuçlara erişilebilecek.

Sonuçlar Nasıl Öğrenilecek?

Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile MEB'in resmi internet sitesine giriş yaparak sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Sonuçlar, sabah 10.00'da erişime açılacak ve öğrenciler aldıkları puanları öğrenebilecekler.

Tercih Dönemi Başlıyor

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler aldıkları puanlarla hangi liselere kayıt yaptırabileceklerini belirleyecekler. Bu süreçte MEB, bir tercih kılavuzu yayımlayacak. Öğrenciler, bu kılavuzdaki bilgilere dikkat ederek tercihlerini yapacaklar.

Tercih Kılavuzu

Milli Eğitim Bakanlığı, tercih döneminde öğrencilere yol göstermek amacıyla bir tercih kılavuzu yayımlayacak. Bu kılavuzda, öğrencilerin doğru tercih yapabilmeleri için gerekli tüm bilgiler yer alacak. Tercih süreci, yasal çerçevede ve MEB'in belirlediği kurallar doğrultusunda ilerleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.