MEB öğretmenlere önemli bir fırsat tanıdı: İşte detaylar!

MEB öğretmenlere önemli bir fırsat tanıdı: İşte detaylar!

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı yer değiştirme sürecinde tayini başka bir ile çıkan öğretmenlere önemli bir hak tanıdı. Personel Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı yazı ile öğretmenler, görev yerlerinden ayrılmamış olmaları şartıyla atamalarının iptal edilmesini talep edebilecekler.

Başvuru Şartları

Bakanlık, 01 Temmuz 2024 tarihli onayıyla, öğretmenlerin 05 Temmuz 2024 tarihine kadar dilekçe ile başvuruda bulunmalarını ve görev yerlerinden hala ilişiklerini kesmemiş olmalarını koşul olarak belirledi. Bu sayede öğretmenler, isteğe bağlı olarak aldıkları iller arası yer değişikliği atamalarını iptal edebileceklerdir.

Başvuru Süreci

Öğretmenler, iptal dilekçelerini okullarına 05 Temmuz 2024 tarihine kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Dilekçeler, il milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'na iletilerek işleme konulacak ve atamaları iptal edilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.