ÖSYM uyardı: Başvurular bugün bitiyor!

ÖSYM uyardı: Başvurular bugün bitiyor!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Elektronik Yabancı Dil Sınavı (E-YDS) için başvurular devam ediyor. Başvuru süreciyle ilgili önemli duyurular yapıldı. E-YDS başvuruları ne zaman sona eriyor? Sınav ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar...

ÖSYM'den Son Uyarılar

12 Haziran'da başlayan E-YDS başvuru süreci bugün sona eriyor. Adaylar, başvurularını saat 24.00'e kadar tamamlayabilirler. Başvuru süresinin bitmesiyle birlikte sınava girecek adaylar, sınav tarihini merak ediyor.

E-YDS Sınav Tarihi

E-YDS, 6 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak. Sınav, Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-sınav merkezlerinde gerçekleştirilecek. Başvurular, 12-27 Haziran tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

Kontenjan ve Başvuru Bilgileri

Sınava alınacak aday sayısı, e-sınav merkezlerinin kapasitesi ile sınırlı olacak. Her merkez için belirlenen kontenjanlar şu şekilde:

  • Ankara: 4.376 aday
  • İstanbul: 472 aday
  • İzmir: 120 aday
  • Adana: 316 aday

Adaylar, sınav ücretini ödeme sırasına göre kontenjana dahil edilecekler. Kontenjan dolduğu takdirde, adayların sınav ücreti yatırması sistem tarafından engellenecek ve başvuru işlemi sonlandırılacak.

Başvuru Süreci

E-YDS başvuru işlemleri, ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru sürecinde dikkat edilmesi gerekenler:

  • Başvuru Tarihleri: 12-27 Haziran 2024
  • Sınav Tarihi: 6 Temmuz 2024
  • Başvuru Yeri: ÖSYM’nin resmi internet sitesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.