Yükseköğretim Kurulu'ndan Kritik Uyarı! Üniversitelere Yazı Gönderildi!

Yükseköğretim Kurulu'ndan Kritik Uyarı! Üniversitelere Yazı Gönderildi!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sahte diploma satışına karşı üniversiteleri uyardı. Sosyal medyada çeşitli hesaplardan Türkiye'deki üniversitelerin sahte diplomalarının satıldığı haberleri üzerine YÖK, üniversitelere tüm mezun bilgilerinin Yükseköğretim Bilgi Sistemi'ne (YÖKSİS) aktarılmasını talep etti.

Sahte Diplomalar Sosyal Medyada Satılıyor

YÖK, üniversitelere gönderdiği yazıda, bazı yazılı basın kuruluşlarında sahte diploma satışına dair haberlerin yer aldığına dikkat çekti. Sosyal medya platformlarında Türkiye'deki farklı üniversitelere ait sahte diplomaların satıldığına dair iddialar, yükseköğretim kurumlarını harekete geçirdi.

YÖKSİS ve e-Devlet Üzerinden Doğrulama

YÖKSİS'e aktarılan öğrenci bilgileri ile e-Devlet kapısı üzerinden öğrenci ve mezun belgeleri oluşturulabiliyor. Bu belgeler, T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet'ten alınabiliyor ve kamu kurumları veya özel şirketlere sunulabiliyor. Mezun belgesinin sağ üst köşesinde bulunan barkod sayesinde, diploma doğrulaması kolayca yapılabiliyor.

Yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin bilgilerinin YÖKSİS'e aktarılmaması, e-Devlet üzerinden mezun belgesi sorgulama ve doğrulama işlemlerinin yapılamamasına neden oluyor. Bu durum, ilgili yükseköğretim kurumlarını sorumlu hale getiriyor. YÖK, bu sebeple tüm mezun bilgilerinin YÖKSİS'e ivedilikle aktarılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.