2024 Eylül öğretmen seminerleri başlıyor: Detaylar açıklandı…

2024 Eylül öğretmen seminerleri başlıyor: Detaylar açıklandı…

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde yapılacak olan öğretmen seminerleri ve mesleki çalışmalarla ilgili detayları açıkladı.

2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler, öğretmenlerin eğitimdeki yenilikleri öğrenmelerini ve uygulama becerilerini geliştirmelerini hedefliyor. İşte Eylül ayındaki öğretmen seminerlerinin ayrıntıları:

2024-2025 eğitim öğretim yılı için ilk olarak 2 Eylül 2024 Pazartesi günü, tüm eğitim kurumlarında öğretmenler kurulu toplantıları yapılacak. Bu toplantılarda, Millî Eğitim Bakanlığı'nın 14 Ağustos 2024 tarihinde yayımladığı 2024/53 sayılı genelge çerçevesinde, yeni yılın mevzuat ve yönetmelikleri hakkında bilgilendirmeler yapılacak. Öğretmenler, eğitim yılına dair önemli bilgiler edinecek ve planlamalarını bu doğrultuda yapacaklar.

Hizmet içi eğitim faaliyetleri

Seminerlerin ikinci aşaması, 3-5 Eylül 2024 tarihleri arasında yerel olarak düzenlenecek hizmet içi eğitim faaliyetlerini kapsıyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yapılan değişikliklere yönelik seminerler, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin öğretmen yetiştirme birimleri tarafından koordine edilecek. Bu seminerler, öğretmenlerin yeni eğitim programlarını ve yaklaşımlarını öğrenmelerine yardımcı olacak.

Eğitimler, il milli eğitim müdürlükleri tarafından MEBBIS Hizmet İçi Eğitim Modülü üzerinden planlanacak. 28 Ağustos 2024 tarihine kadar bu modülde gerekli bilgiler girilecek ve eğitimci atamaları yapılacak. Eğitim sürecinde, öğretmenlerin eğitim alacağı gruplar belirlenerek, ilgili eğitmenler atanacak.

Katılacak eğitim grupları

Seminerler, öncelikli olarak şu gruplara yönelik olacak:

  • Ana sınıfı ve uygulama sınıfında görevli okul öncesi öğretmenleri
  • Birinci sınıflarda görevli sınıf öğretmenleri
  • 5., 8., ve 9. sınıflarda ders veren branş öğretmenleri

Ek olarak, il ve ilçe imkanlarına göre anaokulu öğretmenleri, 2., 3., ve 4. sınıflarda görevli öğretmenler, 5. ve 9. sınıflarda görevli öğretmenler ile özel öğretim okullarında çalışan öğretmenler de bu eğitimlere katılabilecek.

Bu eğitim çalışmaları, öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek ve eğitimdeki yenilikleri etkili bir şekilde uygulayabilmelerini sağlamak amacıyla planlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin güncel eğitim yaklaşımlarına uyum sağlamalarını ve eğitim kalitesini artırmalarını hedefliyor. Eğitim camiası, bu seminerlerin öğretmenlerin mesleki becerilerini geliştireceğini ve eğitimdeki yeniliklere adaptasyon süreçlerini hızlandıracağını umuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.