230 bin öğretmeni etkileyecek değişiklikler yolda! İşte detaylar

230 bin öğretmeni etkileyecek değişiklikler yolda! İşte detaylar

TBMM'ye sunulan yeni ÖMK taslağı, öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olarak üçe ayrılan kariyer basamaklarında radikal değişiklikler içeriyor. Taslağın onaylanması halinde, mevcut sistemdeki yazılı ve sözlü sınavlar kaldırılacak. Bunun yerine, öğretmenlerin belirli hizmet süreleri ve eğitim programları ile kariyer basamaklarında ilerlemesi sağlanacak.

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Şartları

Yeni düzenlemeyle birlikte, uzman öğretmenlik unvanı için öğretmenlerin meslek hayatında 10 yılını doldurmuş olmaları gerekecek. Ayrıca, bu öğretmenlerin akademi tarafından verilen uzman öğretmenlik eğitim programlarını tamamlamış olmaları da şart koşulacak. Başöğretmenlik için ise öğretmenlerin mesleklerinde 20 yılını doldurmuş olmaları gerekecek.

230 Bin Öğretmeni Etkileyen Değişiklikler

Taslağın yasalaşması halinde, 20 yıllık meslek hayatını dolduran 230 bin öğretmen, sınava girmeden başöğretmenlik unvanı için başvuruda bulunabilecek. Bu düzenleme, kariyer basamaklarındaki ilerlemede sınav stresini ortadan kaldırarak öğretmenlere büyük bir kolaylık sağlayacak.

Başvuru ve Eğitim Şartları

Öğretmenlerin kariyer basamaklarında ilerleyebilmeleri için kademe ilerlemesinin durdurulması cezasının bulunmaması gerekecek. Ayrıca, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için gerekli eğitim programlarının tamamlanması zorunlu olacak. Eğitim programları, akademi tarafından verilecek ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.