MEB’den rehber öğretmenlere ders ücretiyle tercih danışmanlığı!

MEB’den rehber öğretmenlere ders ücretiyle tercih danışmanlığı!

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin eğitim hayatlarında kritik öneme sahip tercih süreçlerinde rehber öğretmenlerin daha etkin rol almasını sağlamak amacıyla yeni bir düzenlemeye gidiyor. Bu çerçevede, tercih danışmanlığı görevini üstlenecek rehber öğretmenlere 25 saatlik ek ders ücreti ödenecek.

Tercih danışmanlığı görevi detayları

MEB'e bağlı ortaokullarda görev yapan sözleşmeli ve kadrolu rehber öğretmenler, 28 Haziran'da açıklanacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarına göre öğrencilerin lise tercihlerinde aktif rol alacaklar. Bu süreçte rehber öğretmenler, öğrencilerin bilinçli ve doğru tercihler yapmalarına yardımcı olacaklar.

Okullarda görev yapan yöneticiler, tercih dönemine özel programlar hazırlayacaklar. Rehber öğretmenler, bu süreçte öğrencilerin tercih işlemlerine nezaret edecek ve bilgilendirme, yönlendirme hizmeti sunacaklar.

Tercih süreci bir hafta sürecek olup, rehber öğretmenler beş gün boyunca her gün 5 saat görev yapacaklar. Bu kapsamda toplamda 25 saat ek ders ücreti alacaklar. Ek ders ödemesi, rehber öğretmenlere ekstra bir maddi destek sağlayacak ve toplamda 2600 TL olarak belirlendi.

Rehber öğretmen bulunmayan okullar, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yazı yazarak tercih danışmanı olarak görev yapacak rehber öğretmen talebinde bulunacaklar. Bu sayede, tüm öğrenciler eşit ve nitelikli tercih danışmanlığı hizmeti alabilecekler.

Millî Eğitim Bakanlığının bu yeni düzenlemesi, öğrencilerin lise tercih süreçlerinde daha bilinçli ve doğru kararlar almalarına katkı sağlayacak. Rehber öğretmenlerin aktif rol alması, öğrencilerin eğitim hayatlarına yön vermede önemli bir destek olacak. Ayrıca, rehber öğretmenlere yapılan ek ders ödemesi, onların motivasyonunu artırarak, daha verimli bir tercih danışmanlığı süreci yürütmelerini sağlayacak.

MEB’in yeni uygulaması

Bu yeni uygulama ile MEB, eğitimde rehberlik hizmetlerinin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemelerini hedefliyor. Eğitim camiası, rehber öğretmenlere verilen bu yeni görev ve sağlanan maddi desteğin, tercih danışmanlığı sürecinde olumlu etkiler yaratacağını düşünüyor.

Görev

Süre

Ek Ders Ücreti

Tercih Danışmanlığı

5 gün

25 saat (2600 TL)

Görev Alanı

Ortaokullar

Sözleşmeli ve Kadrolu Rehber Öğretmenler

Millî Eğitim Bakanlığı, bu düzenlemeyle rehber öğretmenlerin öğrencilerin geleceğe daha iyi hazırlanmalarına katkı sağlamalarını hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.