Özel eğitim öğretmenleri özel sektörde servet kazanıyor!

Özel eğitim öğretmenleri özel sektörde servet kazanıyor!

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenler, genellikle özel okullardaki düşük ücretlerden şikâyet ederler. Ancak özel eğitim öğretmenleri, özel sektörde devlet okullarında kazandıklarının katbekat fazlasını kazanabiliyorlar.

Özel eğitim öğretmenlerinin özel sektördeki yeri

Özel eğitim öğretmenleri, rehabilitasyon merkezlerinde ve kendi açtıkları eğitim kurumlarında, ayrıca özel gereksinimli çocuklara yönelik verdikleri özel derslerde ve kurslarda çok yüksek ücretler elde edebilmektedir.

Sektörde tanınmış bir özel eğitim öğretmeni, sadece özel ders vererek ayda 60.000-70.000 TL kazanabilir. Rehabilitasyon merkezlerinde çalışanlar ise ayda 70.000-80.000 TL'ye varan ücretler elde edebilirler.

Özel eğitim öğretmenleri, kendi eğitim kurumlarını açtıklarında ise aylık kazançları 200.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Bu, devlette çalışan öğretmenler için hayal bile edilemeyecek bir rakamdır.

Neden bu kadar farklı?

Özel eğitim öğretmenlerinin özel sektörde bu kadar yüksek ücretler kazanmasının başlıca nedeni, özel gereksinimli bireyler için verilen eğitimin niteliği ve ihtiyacının çok yüksek olmasıdır. Bu durum, özel eğitim öğretmenlerini özel sektörde daha değerli kılmakta ve kazançlarını artırmaktadır.

Özetle, özel eğitim öğretmenleri, özel sektörde çok yüksek kazançlar elde edebilen nadir branşlardan biridir. Bu öğretmenler gerek rehabilitasyon merkezlerinde, gerekse kendi açtıkları kurumlarda ya da verdikleri özel derslerle devlette kazandıklarının çok daha fazlasını kazanabilmektedir. Eğitim sektöründe bu dengesizlik, öğretmenler arasında büyük bir fark yaratmakta ve özel eğitim öğretmenlerinin özel sektördeki cazibesini artırmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.