Sendika başkanından öğretmen atamaları mülakatları eleştirisi

Sendika başkanından öğretmen atamaları mülakatları eleştirisi

Sendika başkanından öğretmen atamaları mülakatları eleştirisi

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, sosyal medya üzerinden öğretmen atamaları mülakatlarına eleştiri getirdi.

Genel Başkan, mülakat kelimesinin tarihe kazınmasını istedi.

Sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

''Cumhurbaşkanı seçimden önce söz vermiş ve 'mülakat kaldırılacak' demesine rağmen Milli Eğitim Bakanı ısrarla 'mülakat yapacağım' demiştir. Yıllardır mülakatın nasıl yapıldığına herkes şahit olmuş, bir çok kişinin mağduriyeti oluşmuştur. En son 20 bin öğretmen ataması için tam bir yıldır KPSS puanını almış atama beklerken MEB %50 KPSS puanı ve %50 mülakat olacak şekilde yönetmelik değişikliği yapmış, 3 katı adayı mülakata almış ve mülakatlar bitmesine rağmen sonuçlar açıklanmamıştır. Şimdi de mülakat sonuçları için MEB'in Danıştay'a götürülen yönetmelik değişikliği davasını beklemekte olduğu ifade edilmektedir. Buradan tekrar MEB'e sesleniyoruz; Gelin her adaya KPSS puanının aynısını verin ve mülakat sonuçlarını açıklayın. Okullar açıldığında meslektaşlarımız öğrencilerinin yanında olsun. Mülakat kelimesini artık tarihe kazıyın...''

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.