Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere destek çağrısı

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere destek çağrısı

Türk Eğitim-Sen, öğretmenlerin taleplerini daha güçlü bir şekilde duyurabilmek adına sosyal medya platformu X üzerinde bir etkinlik düzenleyeceklerini açıkladı. Bu etkinlik, mecliste görüşülmekte olan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin taleplerin duyurulması amacıyla planlanmış durumda.

Sendika, üyelerine gönderdiği mesajda, 8 Temmuz 2024 tarihinde saat 21.00'de Genel Başkanın atacağı ilk tweet ile etkinliğin başlayacağını belirtti. Tüm öğretmenleri bu etkinliğe katılmaya davet eden Türk Eğitim-Sen, öğretmenlerin taleplerini ve beklentilerini sosyal medya üzerinden duyurmayı hedefliyor.

Uzman ve başöğretmenlik talepleri

Türk Eğitim-Sen, özellikle uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer basamaklarına geçiş sürecinin sürelerinin yeniden düzenlenmesi için Millî Eğitim Bakanlığı'na taleplerini iletti. Bu düzenlemelerin, öğretmenlerin kariyer gelişiminde daha adil ve etkili olacağını savunan sendika, bu konuda öğretmenlerin sesini duyurmak için X platformunu kullanacak.

Ek ders ücretlerinin güncellenmesi konusu da sendikanın gündeminde önemli bir yer tutuyor. Türk Eğitim-Sen, bu ücretlerin günümüz ekonomik koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini vurguluyor. Sendika, bu taleplerin Millî Eğitim Bakanlığı'na iletilmesi ve çözüm bulunması için sosyal medyanın gücünden faydalanmayı amaçlıyor.

Türk Eğitim-Sen'in X üzerinden başlatacağı bu etkinlik, öğretmenlerin haklarını ve taleplerini duyurmak adına önemli bir adım olarak görülüyor. Sosyal medya aracılığıyla geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen sendika, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun öğretmenlerin beklentileri doğrultusunda şekillenmesi için tüm öğretmenleri bu etkinliğe katılmaya çağırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.