2 Haziran 2024'te kritik sınav!

2 Haziran 2024 Pazar günü, 8. sınıf öğrencileri için hayatlarının en önemli sınavlarından biri olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) uygulanacak.

Yoğun bir çalışma döneminin ardından öğrenciler ve veliler, sınav gününü büyük bir heyecan ve endişe ile bekliyor. Peki, bu sınavda üç yanlış bir doğruyu götürecek mi? Sınav puanlamasında okul notları da etkili olacak mı?

Üç yanlış bir doğruyu götürecek mi?

LGS, iki oturum halinde gerçekleşecek. İlk oturum sabah 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Toplamda 90 soru sorulacak sınavda, öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli noktalardan biri, her üç yanlış cevabın bir doğruyu götürecek olması.

Derslerin puan ağırlıkları

Her bir dersin puan ağırlıkları farklı olacak. İşte derslere göre puan dağılımı:

Dersler

Bir Doğru Cevap Puanı

Matematik

4 puan

Türkçe

4 puan

Fen Bilimleri

4 puan

İnkılap Tarihi

1 puan

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

1 puan

Yabancı Dil

1 puan

Her test kendi içerisinde değerlendirileceği için üç yanlış bir doğruyu götürdüğünde, bu durum sadece o testin puanını etkileyecek. Örneğin, Matematik testinde yapılan üç yanlış, sadece Matematik testindeki bir doğruyu götürecek.

Sınav sonuçları belirlenirken, öğrencilerin okul notlarının herhangi bir etkisi olmayacak. LGS, tamamen sınav performansına dayalı olarak değerlendirilecek ve her öğrencinin ham puanı, doğru ve yanlış cevaplarına göre hesaplanacak.

Öğrenciler ve veliler, sınavın sonuçlarını sabırsızlıkla beklerken, sınavda başarılı olmak için yapılan hazırlıkların ve stratejilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlıyorlar. Üç yanlış bir doğruyu götüreceği için, dikkatli ve stratejik bir şekilde cevap vermek büyük bir önem taşıyor. 2 Haziran 2024'teki sınav, yüz binlerce öğrencinin geleceğini şekillendirecek.

LGS 2024'te üç yanlış bir doğruyu götürecek ve puanlamada okul notlarının bir etkisi olmayacak. Her dersin puan ağırlıkları farklı olup, sınav sonuçları tamamen öğrencilerin doğru ve yanlış cevaplarına dayalı olarak belirlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri