2024-2025 Eğitim dönemi ortaokul kayıtları ne zaman başlıyor?

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki okullarda eğitim gören milyonlarca öğrenci yaz tatiline girdi. Öğrenciler ve veliler ise gelecek eğitim yılına dair planlamalar yapmaya başladı. Peki, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için ortaokul kayıtları ne zaman başlayacak?

Adrese dayalı kayıt sistemi ile yerleştirme işlemleri, MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da kayıt sürecinin temmuz ayında başlaması bekleniyor. İşte detaylar...

Kayıt süreci nasıl işleyecek?

İlk ve ortaokul öğrencilerinin kayıt işlemleri, MERNİS adres bilgileri kullanılarak otomatik olarak yapılacak. Bu sistem sayesinde veliler herhangi bir başvuru yapmadan çocuklarının kayıt işlemlerini tamamlayabilecek. İlkokul birinci sınıf ve 5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere çeşitli okul türleri arasında tercih hakkı tanınacak.

Yeni eğitim öğretim yılı 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen, yeni eğitim yılına hazırlanacak. Okul kayıtlarıyla ilgili daha fazla bilgi ve gelişmeler oldukça bu haberimizde yer vereceğiz.

Okul kayıt tarihleri ve detaylar

Tarih

Olay

Temmuz 2024

Ortaokul kayıtlarının başlaması

9 Eylül 2024

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlaması

Okul Türleri ve Tercih Hakkı

Velilere, çocuklarının 5. sınıfa geçişinde şu okul türleri arasından seçim yapma hakkı sunulacak:

  • Ortaokul
  • İmam Hatip Ortaokulu
  • Özel Ortaokul

Bu tercihler doğrultusunda, öğrencilerin eğitimlerine devam edecekleri okullar belirlenecek.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da MERNİS adres bilgileri doğrultusunda otomatik kayıt işlemleri yapılacak. Bu sistem sayesinde veliler herhangi bir başvuru yapmadan çocuklarının kayıt işlemlerini tamamlayabilecekler.

Velilerin, kayıt döneminde dikkat etmeleri gereken en önemli konulardan biri MERNİS adres bilgilerinin güncel olmasıdır. Adres bilgilerinde bir değişiklik varsa, bu değişikliğin resmi makamlara bildirilmesi gerekmektedir.

Kayıt sürecinde yaşanabilecek olası sorunlar için MEB Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü'nden destek alınabilir. Ayrıca, okul yönetimleri de bu süreçte velilere yardımcı olacaktır.

2024-2025 eğitim öğretim yılı için ortaokul kayıt süreci temmuz ayında başlayacak. Velilerin, kayıt süreci ile ilgili tüm bilgilere ve gelişmelere bu haberden ulaşabileceklerini unutmayın. Yeni eğitim yılına sorunsuz bir başlangıç yapmak için kayıt işlemlerini zamanında ve doğru bir şekilde tamamlamak önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri