2024-2025 eğitim öğretim dönemi ne zaman? Okullar ne zaman açılacak?

Okulların kapanmasıyla birlikte, 2024 yılında okulların ne zaman açılacağı sorusu gündeme gelmeye başladı. Peki, okul öncesi ve 1. sınıf öğrencileri için uyum haftası ne zaman olacak? İşte detaylar...

Okullar Ne Zaman Açılıyor?

2024 yılının en çok merak edilen konularından biri, okulların açılış tarihi oldu. Yaz tatili bugün itibariyle başladı ve toplamda 86 gün sürecek. Hem öğrenciler hem de veliler, tatilin ne zaman sona ereceğini öğrenmek istiyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için detaylı çalışma takvimini paylaştı. Buna göre, öğretmenler ve öğrenciler için yaz tatili 9 Eylül 2024 Pazartesi günü sona erecek. 1. dönem bu tarihte başlayacak ve 17 Ocak 2025 Cuma gününe kadar devam edecek.

Uyum Haftası Ne Zaman?

Okul öncesi eğitim ve 1. sınıf öğrencileri için uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı takvime göre 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yani küçük öğrenciler ve onların öğretmenleri için 2024-2025 eğitim öğretim yılı bir hafta erken başlamış olacak.

Okulların açılış tarihi, öğrenciler ve veliler için önemli bir planlama sürecini ifade ediyor. Yaz tatilinin ne zaman biteceği ve eğitim-öğretim yılının ne zaman başlayacağı bilgisi, ailelerin tatil planlarını ve hazırlıklarını düzenlemesi açısından büyük önem taşıyor.

Yaz tatilinin sona ermesiyle birlikte, öğrenciler ve veliler için okul hazırlıkları başlayacak. Kitap, kırtasiye ve okul kıyafetleri gibi ihtiyaçlar, okulların açılış tarihine göre planlanacak. Ayrıca, öğrencilerin tatil boyunca edindikleri dinlenme sürecinden tekrar eğitim düzenine geçiş yapmaları da önem arz ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri