2024 DGS geç başvuru: Tek günlük süreniz var!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru dönemi yeniden açılıyor! 10 - 20 Mayıs 2024 tarihleri arasında başvuramayan adaylar için ÖSYM, geç başvuru imkanı sunuyor. Ancak, bu kez, geç başvuru yapacak adaylar için ödenecek ücrette bir artış mevcut.

Geç Başvuru Tarihi ve Ödenecek Tutar

Geç başvuru tarihi, 28 Mayıs 2024 Salı günü olarak belirlendi. Bu tek günlük süre içinde başvuru işlemlerini tamamlayacak adaylar, önceki tarihlerde belirlenen ücretin %50 fazlasını ödemek zorunda kalacaklar.

Yeni Ücret Bilgisi

Önceki başvuru döneminde adaylardan alınan ücret 590 TL iken, geç başvuru yapacak adaylar için bu tutar 885 TL olarak belirlendi. Bu artış, adayların işlemlerini son güne bırakmamaları ve zamanında başvuru yapmaları için bir uyarı niteliği taşıyor.

Önemli Hatırlatma

DGS'ye katılmak isteyen adaylar, başvurularını son güne bırakmamalıdır. Son güne bırakılan başvurular, yoğunluk nedeniyle işlemlerin aksamaması için risk oluşturabilir. Adayların, başvuru süresinin sonuna yaklaştıkça yoğunluktan kaynaklanabilecek sorunları önlemek için önceden başvuru yapmaları önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri