ALES/2 ne zaman? ALES başvuru ücreti ne kadar?

ALES/2 başvuru ve sınav tarihleri, ÖSYM tarafından duyuruldu. Bahar dönemi için yüksek lisans ve doktora programlarına başvuracak adaylar için önemli olan bu tarihler, heyecanla bekleniyordu. İşte ALES/2 tarihleri ve başvuru ücretiyle ilgili detaylar...

Adaylar, yüksek lisans veya doktora programlarına girmek için yapacakları ALES sınavının ikinci dönemi olan ALES/2 için başvuru tarihlerini öğrenmek için sabırsızlanıyordu. ÖSYM'nin resmi duyurusuyla birlikte, bu merak sona erdi ve başvuru tarihleri açıklandı.

ALES/2 Başvuru Süreci ve Sınav Tarihleri

ALES/2 başvuruları, 3-12 Haziran 2024 tarihleri arasında ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuru süreci boyunca adaylar, T.C. kimlik numaralarıyla başvurularını tamamlayabilecekler. Ardından, ALES/2 sınavı 28 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.

ALES/2 Başvuru Ücreti ve Ödeme Yöntemleri

Adaylar, başvuru ücretlerini ÖSYM'nin belirleyeceği bankalara veya ÖSYM'nin internet sitesinde bulunan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeyebilecekler.

Bankaya giderek ödeme yapacak adayların, banka görevlisine T.C. Kimlik Numarası ve sınav ücretini yatıracaklarını belirtmeleri ve aldıkları dekont üzerindeki bilgileri kontrol etmeleri gerekecek. İnternet bankacılığı kullanarak ödeme yapmak isteyen adaylar da bu işlemi kolayca gerçekleştirebilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri