Bakan Tekin mezuniyet baloları hakkında konuştu: "Maddi külfete neden olmasını istemiyoruz"

Bakan Yusuf Tekin, son günlerde sosyal medyada dolaşan ve liselerde mezuniyet balolarının yasaklandığına dair iddialara açıklık getirdi. Mezuniyet balolarıyla ilgili yapılan tartışmaların ardından Bakan Tekin, NTV canlı yayınında Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Mezuniyet Baloları Yasaklandı mı? Bakan Tekin'den Açıklama

Yusuf Tekin, mezuniyet balolarının yasaklanmadığını belirterek, velilerin ekonomik sıkıntılarının artması ve bu tür etkinliklerin maddi açıdan ağır yük oluşturmasına dikkat çekti. Bakan Tekin, "Mezuniyet balolarını falan yasaklamadık. İlave maddi külfete neden olmasını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Velilerin Dertleri ve Bakanlığın Tepkisi

Bakan Tekin'in açıklamalarına göre, bazı veliler, lüks otellerde düzenlenen mezuniyet balolarının maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle endişe duyuyorlar. Bu noktada Bakanlık, öğrenci ve velilerin maddi yük altına girmeden mezuniyet balolarını okullarda düzenlenmesini istiyor.

Öğrenci ve Velilerin Tepkisi

Bazı veliler, yüksek maliyetli mezuniyet balolarının çocuklarının eğitim masraflarına ek bir yük getirdiğini düşünüyor. Bakan Tekin'in bu konuda yapmış olduğu açıklamalar, öğrenci ve velilerin beklentilerini değiştirebilir.

Bakanlık, öğrencilerin ve velilerin ekonomik olarak zor durumda kalmaması için önlem almayı planlıyor. Mezuniyet balolarının daha ekonomik ve okul tabanlı etkinliklere dönüştürülmesi, gelecek dönemlerde uygulanabilecek politikalar arasında yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonelleri.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber Haberleri